Jūratė Ašmantė

Sveiki,

esu psichologė, savo darbe siekiu padėti žmonėms įveikti vidinius sunkumus, ieškantiems savęs, savo jėgos šaltinio, siekiantiems išsiaiškinti situacijose, bei priimti sprendimus, ar tiesiog siekiantiems pagerinti savo gyvenimo kokybę. Būnu laiminga, kai mano pagalba žmonės atranda didesnę harmoniją, išeina iš krizių ir pradeda džiaugtis pasauliu, atranda resursus norimam tikslui pasiekti. Man tai suteikia papildomos gyvenimo vertės. Jaučiu, kad ši veikla atitinka mano prigimtį ir pašaukimą.

Jau nuo mokyklos laikų domėjausi psichologija ir svajojau ją studijuoti universitete. Savo svajonę pradėjau įgyvendinti studijomis „Psichologijos akademija“, o vėliau įstojau į Vytauto Didžiojo ir Vilniaus universitetus. Vis labiau gilinantis į psichologiją, kvalifikaciją kėliau egzistencinės psichoterapijos studijose, o dar vėliau susidomėjau į vertybes orientuota psichologija. Taigi, savo darbe remiuosi tiek šiuolaikinės psichologijos pasiekimais, tiek ir universaliomis dvasinėmis pasaulio tradicijų vertybėmis. Apjungus šias abi kryptis, mano manymu, pasiekiama reali išliekamoji vertė.

Harmonija tarp profesionalizmo ir kilnių asmeninių charakterio savybių, ekologiškos psichologinės technikos, universalios žmogiškos vertybės, pagarba, sąmoningumas, pasirinkimo laisvė, sveikas gyvenimo būdas, tarnystė, meilė – tai principai, kuriais siekiu vadovautis savo gyvenime.

Dirbu su suaugusiais, poromis, vaikais ir paaugliais.

Konsultuoju lietuvių ir rusų kalbomis.